Japan!

Generellt sett har jag varit ganska skeptisk inställd till Japan(-fonder) och alltid ratat dem när jag kollat på nya marknader att investera i. Som jag skrev häromdagen var jag på minisemester i Dublin tillsammans med min sambo och hennes familj. Jag och svärfar började då prata om Japan(-fonder) och igår kväll gjorde jag en analys av läget och kom fram till lite intressanta saker:


Indexet Japan225 1981 till idag

Miniatyrbild (klicka på bilden så blir den större!)1983-1990 gick det sjukt bra för Japan, så bra kommer det nog inte gå igen. Efter det har vi haft ganska små, liknande rörelser som kommit med ganska jämna intervall. De tre uppgångarna som kom 1992-1998 (markerade som A, B och C) påminde ganska mycket om varandra både i uppgångarna och nedgångarna före.

Om man tror att ekonomin och börsen bottnat (vilket i varje fall jag tror) så kan man se att den japanska börsen bottnade på samma nivå runt 2003 och nu senast 2008-2009. Har markerat bottnen med rött streck. Efter bottnen 2003 följde en mindre uppgång väldigt lik den vi har sett från årsskiftet fram till nu. Efter denna mindre uppgång 2003 följde en period av konsolidering (=börsen rör sig i sidled). Efter detta stack börsen kraftigt under kanske ett halvår, efter detta hände inget under en tid, sedan kris och sedan vändning och mindre uppgång. Där är vi idag.


Japan225 2000-2010

Miniatyrbild:Om historien upprepar sig, och det brukar den ha en tendens att göra i aktievärlden, tror jag att Japan kommer gå väldigt bra om lite drygt ett år och sedan ett halvår till ett år framåt.

Så, slutsats: Köp Japanfonder om ett år och behåll i 6-12 månader om du tror att historien kommer upprepa sig!


Kommentarer
Postat av: Patrik

Sv. Exakt! haha, ladda inför träningen liksom!

2009-11-13 @ 00:26:20
URL: http://patrikpetersson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0