TA Lundin Petroleum

Som ni säkert vet köpte jag ju lite aktier i Lundin Petroleum på 56 kr för några dagar sedan. Tänkte visa er en intressant och trevlig sak, SMA (Glidande Medelvärde) har gett en köpsignal:

 

Kort kan man säga att Glidande medelvärde är en ganska enkel "TA-analysvariant" eller vad man ska kalla det. I grafen finns två glidande medelvärden, ett kort och ett långt. När det korta (det blåa i grafen) korsar det långa (orange) underifrån är det en köpsignal och ovanifrån så är det en säljsignal (se tidigare i grafen när den gav säljsignal).

 Som synes i grafen korsade det korta det långa underifrån igår vilket då alltså ger oss en signal om att köpa LUPE! Lyckligtvis köpte jag ju dem redan på 56 men en köpsignal från SMA är aldrig fel att få. Nackdelen med SMA är att det finns en eftersläpning i signalerna, något jag dock inte drabbas av denna gång eftersom jag redan köpt aktien.

Nedan har jag zoomat in lite för att det ska bli tydligare:Ser alltså bra ut för LUPE framöver! I skrivande stund är LUPE upp en halv procent på en svagt fallande börs.P.S. Lägger upp miniatyrer av graferna nedan om det är enklare att se då (bara klicka på dem):


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0