Bra dag på börsen!

Idag har det varit en bra dag på börsen för undertecknad, Lappland Goldminers fick raketfart under förmiddagen när någon storköpare köpte aktier för miljontals kronor. Uppgången höll i sig under hela dagen och Lappis stängde upp hela 13 %! Omsättningen uppgick till 1,7 miljoner aktier, vilket kan jämföras med en vanlig dag när 300 000 Lappland Goldminers-aktier byter ägare. Trevligt!

Betsson hade också en bra dag, igår skrev Stockpicker (ett företag med mycket bra nyhetsbrev som kommer ut varje dag efter börsens stängning, rekommenderas!) så här om Betsson:


"Betsson stiger för 5:e dagen i följd och ökar idag med 1,12 procent till 90,25 kronor. Aktien har passerat sin tidigare fallande motståndslinje och dessutom etablerat en högre botten ovanför densamma. Därmed ser Betsson mycket intressant ut för vidare uppgång på medellång sikt.

Motstånd möter nu vid 91 kronor där flera tidigare toppar i dagsdiagrammet återfinns. Passeras denna nivå tar vi sikte på tidigare toppar i ordningen 95, 98 och 100 kronor. Den jämna 100 kronors-nivån som idag är årshögsta notering kommer givetvis att bli riktigt svårforcerad om aktien väl skulle söka sig så högt.

Det mest önskvärda scenariot vore nu om Betsson passerade 91 kronor och vid en efterföljande rekyl etablerade sig ovanför denna nivå med en högre botten. Aktien skulle då framstå som riktigt intressant för rekylposition."
________________________________
 
Som ett rekommenderat brev på Posten kom så idag genombrottet, aktien flög upp till och höll sig i de trakterna hela dagen! Betsson stängde på 93,50 och det ser ju lysande ut med Stockpickers TA i bakhuvudet.

Fabege har också gått bra, ligger 42 % upp sen jag köpte dem för 1,5 månader sen. Aktien har nu tydligt passerat förra toppen och det ser väldigt lovande ut. Frågan är om det börjar bli dags att casha in lite vinster eller om man ska ha lite is i magen? Vad säger min läsarkrets?

Övrigt då? Håller på att lära mig allt om Microeconomics såväl på dagarna som på kvällarna. På dagarna lyssnar jag på en (förvånansvärt pedagogisk) professor på Stockholms Universitet och på kvällarna lär FED-chefen (Chefen för "Riksbanken" i USA) Ben Bernanke mig resten i sin bok Principles of Microeconomics! Mycket intressant ämne, lärde mig vad välfärdseffekterna av hyresregleringar och jordbruksstöd blir idag till exempel. Senare i veckan blir det handelshinder och tullar som står på agendan.

I morgon är det möte med det härliga gänget på Unga Aktiesparare, brukar vara roligt.

Nej, nu ska jag återgå till Principles of Microeconomics! Ha det bra ute i stugorna!

/The Economic Man


P.S Om ni vill prenumerera på på Stockpickers mycket trevliga och intressanta nyhetsbrev Market Update (gratis) kan man beställa det här: StockpickerSåg nu att Stockpicker igår gav köprekommendation till Lappland Goldminers! Guldet ser åter ut att börja glimra, skriver man. Dessutom har nu 1000 $/ounce passerats för guldet! Heja Lappis!

Kommentarer
Postat av: Oscar

Själv håller jag mig till det pessimistiska hållet med referens till tradern Paul Tudor Jones och Elliotanen Robert Prechter - den nuvarande utvecklingen är i en stor riskzon för att vara ett gigantiskt Bear-marketrally som bäddar för en krasch. Hey, det kanske är Peter Schiff som handlar på sig Lappis, Euro Pacific Capital (www.europac.net) har länge varit på hugget när det gäller guld. Ha det gott och grattis till de fina utvecklingarna!

2009-09-08 @ 23:26:10
URL: http://rationalism.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0