Kul att vara tillbaka

Som rubriken lyder, det känns kul att vara tillbaka! Tillbaka med bloggen, har varit lite dåligt med inläggen i somras och så blir det väl ibland, ibland är man mer motiverad att skriva än andra gånger.

Igår skrev jag ett inlägg om ett "case" för den våghalsige, se föregående inlägget om ni missade detta.

I morse öppnade Lundin Petroleum (ofta kallat LUPE eller Lupe, blir samma sak om man uttalar det!) upp starkt på en stillastående börs, runt 4 %. Efter en stunds överläggande gjorde jag slag i saken och köpte 50 aktier på 56 kr. Eftersom det fortfarande finns en ganska överhängade risk för nedgång valde jag att lägga in en stopp loss (en order som säljer av mina aktier om kursen sjuker till nivån jag valt, på det sättet är jag skyddad mot stora nedgångar och vet på förhand hur mycket jag max kan förlora) på 50 kr men fegade lite och ändrade denna sedan till 52,50. Detta bedömer jag vara tillräckligt för att stoppen inte ska lösa ut av de "naturliga" svängningarna, lägger man stoppen för tätt kan en "normal" nedgång göra att man stoppas ut. (Alla aktier går ju både upp och ner även om de befinner sig i en uppåtgående trend och en för tight stopp kan göra att ens innehav säljs vid en av dessa naturliga nedgångar trots att trenden fortfarande är uppåt på lite längre sikt).

LUPE pendlade sedan under dagen mellan 56 och 57 kr ungefär och stängde på 56,20. Om uppgången fortsätter får vi se på måndag, chansen finns men risken för nedgång för är relativt stor fortfarande. Det är en chansning men hade vi inte haft bottnen förra gången på samma nivå och haft en sådan uppgång idag hade jag inte valt att gå in.

Såhär skriver Stockpicker om Lupe idag:

"Lundin Petroleum är en aktie som under mycket lång tid har funnits med bland Stockpickers Top Picks. Vår positiva syn har kvarstått länge och gör så även idag."

Återkommer självklart med uppdatering om hur det går för LUPE!

Börsen hade en ganska tråkig dag i övrigt och pendlade hela dagen mellan svagt upp och svagt ner. Börsen avslutade med att stänga ner 0,2 %.

Lappland Goldminers överraskade de flesta (inkl analytiker som följer "Lappis") med att meddela att man genomfört ännu en nyemisson (i våras genomförde man ju en nyemission som vår aktiesparklubb LESS Invest deltog i), denna gång riktad (vilket innebär att man bara erbjuder vissa aktieägare att delta istället för alla som förra gången). Lappland öppnade hyfsat kraftigt nedåt men återhämtade sig senare en del. Lappis avslutade veckan på 11,45 kr vilket innebär en nedgång på 1,3 %.


Har INGENTING med dagens inlägg att göra men visst är den cool!
Från Allposters.com såklart!

Nu ska jag kolla på någon film på 5an! Ha en trevlig helg, and as always: Take care!

Kommentarer
Postat av: Birgitta (en av de sex)

Hej igen!Vi har ett litet aktietips på vår blogg. Kika in och sej hej!Birgitta (en av de sex damerna)

http://borsen.blogg.se

2009-09-28 @ 18:11:01
URL: http://borsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0