Kortnyheter

Här kommer lite kortnyheter jag snappat upp på senaste tiden:

Billerud kvinnornas favorit
När Euroclear (tidigare VPC, företaget som håller koll på aktieinnehaven i Sverige och bland annat ser till att du får din utdelning) sammanställde aktieinnehaven senast visade det sig att populäraste aktien bland kvinnorna är Billerud där 43,5 % av aktieägarna är kvinnor. Andra populära aktier i de kvinnliga leden är SEB, SHB och H&M. Männen dominerar i mer riskfyllda aktier som SAS och PA Resourses.

BP gör storförlust
Föga förvånande gör BP en storförlust för andra kvartalet. Förlusten uppgår till hissnande 17 miljarder dollar! (124 miljarder kronor!) 32 miljarder dollar har satts av för att täcka kostnaderna för oljeläckan.

Tax Free
Tax Free-försäljningen på världens flygplatser omsatte 250 miljarder kronor förra året. Mest omsatte Tax Free-butikerna i Dubai följt av Heathrow och Seoul.

Snabbmat går bra
McDonald's gjorde en kvartalsvinst på 1,23 miljarder dollar. Det är ganska många Big Mac! Ännu bättre gick Coca Cola som gjorde en kvartalsvinst på 2,37 miljarder dollar!

Nu ska jag plugga Ekonomisk Historia, ett väldigt intressant ämne för övrigt.

Ha en bra dag där ute!

Kommentarer
Postat av: Stefan

Redeye, riktvärde 27 öre för Netrevelation. Kurs nu: 12 öre. Det här kan bli en snar kursdubblare.

2010-08-29 @ 23:17:52
URL: http://www.chansriskaktier.n.nu
Postat av: Johan

HejÖnskar att du inte publicerar detta, tack.Jag har läst din blogg och tycker det du skriver är mycket intressant. Vi tycker det vore väldigt trevligt om du vill delta i vårt forum på www.AktieExperterna.se. Forumet är nystartat och just nu försöker vi samla ihop de bästa och de mest intressanta skribenterna ute på nätet. Vi är säkra på att du är en av dom. Grundtanken med vår idé är att vi är trötta på alla oseriösa forum där ute och vår förhoppning är att vårt forum skall särskiljas genom att vara det seriösaste och det mest användarvänligaste.Som första steg under september kommer vi att publicera intressanta inlägg och analyser på startsidan. Senare i höst kommer vi att införa fiktiva portföljer till alla profiler. Där kommer man att kunna jämföra portföljer med varandra (såvida man vill visa sin portfölj givetvis). Senare skall vi också ut med ett månatligt nyhetsbrev. Detta är bara några av många mervärden vi har planerat in.Så vad tjänar du på detta?

Förutom att vi hoppas att du har kul på vårt forum och förhoppningsvis tycker det är givande, har DU alla möjligheter att marknadsföra din blogg hos oss. Tex. ett intressant inlägg uppföljt av en länk till din blogg, eller så kan du skriva i din presentation om din blogg och även länka dit naturligtvis. Skriva artiklar i vårat nyhetsbrev är också ett sätt för dig att synas. Har du andra förslag på samarbeten välkomnar vi detta varmt!

Med vänliga hälsningar

Johan Didron2010-08-30 @ 16:52:31
Postat av: Mikke

Tack for dom goda nyheterna :)

Postat av: Klas_D

Inte bra med BP nej.. men dom kommer tilbaks!!

Postat av: Classier Corn

Lycka till med studierna!

2011-08-16 @ 21:59:00
URL: http://www.classiercorn.com
Postat av: custom essay writing

It's useful information. People must read such news.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0