Nya investeringar

Hej!

 

Senaste tiden har börsen varit lite småtråkig, lite upp ena dagen och sedan ner lika mycket nästa dag. Omsättningen är ganska dålig på Stockholmsbörsen, många i finansbranschen har semester just nu, vissa dagar har det på Stockholmsbörsen ”bara” omsatts 6 miljarder kr, mot 15-20 miljarder en vanlig dag.

 

Har köpt lite aktier senaste tiden:

 

Investor: Väldigt hög substansrabatt (aktien kostar mindre än vad den är värd), låg när jag köpte på runt 36 %.

 

Kan förklara substansrabatt för er som inte känner till begreppet:

 

Investor äger aktier i andra börsbolag samt vissa onoterade bolag. Om man multiplicerar aktiekursen med antal aktier för alla innehav och lägger till så mycket som man uppskattar de onoterade tillgångarna till så får man fram hur mycket Investor är värt (Ca 150 miljarder kr). Om man delar 150 miljarder kr med antal aktier får man fram hur mycket varje aktie är värd. Dock kostar varje aktie mindre än den är värd vilket då blir substansrabatt.

 

Senaste tiden har substansrabatten varit högre än den brukar vara i Investor och den borde därför på sikt minska till den historiska genomsnittsnivån (28 % har jag för mig).

 

Jag köpte dock inte Investor för substansrabatten även om det var det avgörande skälet. Genom mitt innehav i Investor äger jag nu aktier i ett antal svenska storföretag såsom Atlas Copco, ABB, SEB, Astra Zeneca, Ericsson m.fl. Bra riskspridning, dessutom äger jag inte aktier i några av företagen jag räknade upp ovan (ännu mer riskspridning).

 

Kinnevik: Köpte på mig ännu fler Kinnevik eftersom jag tycker deras innehav är väldigt bra. Gillar exempelvis Millicom, Tele2 och MTG skarpt.

 

HM: Börsens stabilaste bolag (?) köpte jag också fler aktier i.

 

Know IT: Kom med en hyfsad rapport som marknaden reagerade negativt på. Köpte fler aktier eftersom jag tycker att den gick ner för mycket och företaget i grunden är väldigt bra.

 

Ha det bra där ute!

 

Johan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0