Ericsson lämnar bra rapport

Ericsson lämnade i morse en mycket bra rapport, 3,9 miljarder i vinst för 4:e kvartalet. För att spara pengar kommer 5 000 personer varslas varav 1000 i Sverige. Aktiemarknaden tyckte detta var bra nyheter och aktien ligger nu runt 10 % upp. Tyvärr hänger inte börsen i helhet på uppgången men med tanke på gårdagens stora fall, framför allt i USA så är - 0,3 % ganska bra. USA föll ju mycket efter stockholmsbörsens stängningen så om det inte vore för Ericssons rapport hade vi nog sett ett fall på 2-4 % idag men tack vare Ericsson ligger vi oförändrade.

Håller på att gå genom mina aktier med Privata Affärers tekniska analysverktyg. Har kollat på Björn Borg, känns som att den borde kunna stiga ganska mycket till. Vad som inte får hända är att den går under 37 kr vilket är en viktig stödnivå. Går den under den nivån kommer jag troligtvis sälja eftersom trenden börjar avta.

Lappland Goldminers stiger stabilt uppåt, inga planer på att sälja av mitt innehav där. Dessutom är Guld en bra placering i kristider, sägs det i alla fall!

Sandvik är inte lika kul, överväger att sälja den. Köpte den för 48 kr för en månad sen, aktien gick upp till 55 kr men har nu fallit till runt 44 kr. Det där med när man ska sälja en aktie är bland det svåraste som finns av någon anledning, det är mycket enklare att bestämma om man ska köpa än sälja. Värderingen är låg, den är billig men det syns ingen bättring inom räckhåll. Tror det blir sälj, återkommer senare om det.

SCA då? SCA ser fortfarande bra ut. Den enda jag är lite orolig för är Sandvik, troligtvis blir det sälj för den.

Börsen har gått upp och ligger på  + 0,3 % nu.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0