Första intrycken av CMC
Har suttit med CMCs handelsplattform ett par timmar nu och börjar få lite grepp om det hela. Har som sagt ett demokonto med 100 000 fiktiva kr som jag kan handla med precis som om jag hade dem på riktigt.

Det allra första intrycket var rörigt, det var mycket diagram, siffror och fönster överallt. Efter ett tag får man lite mer grepp om det och CMC har lovat att gå genom allt med mig.

Jag har även kommit på att till många saker behöver man sjukt mycket pengar för att handla med dem, framför allt när vi pratar råvaror och liknande. Om man köper en post i guld köper man guld för 8 800 $, för att köpa en post Olja 4 100 $ osv.

Även sådant som inte borde vara så dyrt (priset på olja och guld är ju höga) ligger på flera 1000 dollar för en post. Det finns dock en del saker som går att köpa utan att lägga ut en förmögehet, exempelvis Naturgas på 445 Dollar per post och Apelsinjuicekoncentrat för 719 $. Ä dock lite besviken att man inte kunde köpa andelar som kostar mindre än mellan 4 och 8 000 dollar styck.

ApelsinerBravo
Visste du att priset på apelsinjuicen du dricker bestäms på världsmarknaden genom att man köper kontrakt på  apelsinjuicekoncentrat som man ska använda i framtiden. Troligtvis har Bravo redan säkrat upp Apelsiner för ett år framåt i dagsläget och jobbar just nu med att köpa rättigheterna till Apelsinjuicekoncentrat som de behöver om ett år! Som alltid på marknaden; om efterfrågan är hög så stiger priserna. Om då Bravo och alla andra Apelsinjuiceföretag behöver mycket koncentrat blir ju min rättighet till Apelsinjuicekoncentrat mer värd! Samma sak sker med kaffe, kakao, socker osv.


Det finns dock andra möjligheter som ligger i rimliga spann, exempelvis möjligheterna att köpa och sälja (blanka) index för hela börser eller bara sektorer (ex Läkemedel på Dow Jones osv), samt möjlighet att inte bara köpa aktier världen över utan att även sälja (alltså blanka) aktier. Jag tror inte särskilt mycket på bankerna för tillfället och skulle nog tycka att blanka ex Swedbank inför deras rapport vore ett alternativ.

Kommentarer
Postat av: hobbyinvestor

Det är lite lurigt bara att trada med låtsaspengar, ungefär som att spela poker med låtsaspengar, man tappat helt intresset för risk. (Vilket är ganska centralt när man tradar) :-)

Men jag hoppas det går bra för dig!

2009-01-31 @ 17:12:08
URL: http://hobbyinvestor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0