Positiv börs

Det går riktigt bra på börsen idag, upp 2,4 % just nu! Lade tidigare idag in två köpordrar på de amerikanska aktierna jag skrev om igår, Coca Cola och Pfizer. 300 kr på varje, innehav jag räknar med att ha en längre period. Efter köpet kommer jag ha 600 kr i Pfizer och 300 kr i Coca Cola.

Pratade precis med min sambo på telefon om våra fonder. Hon hade fått årsbesked och vi gick genom det tillsammans över telefon eftersom jag är i skolan och väntar på min föreläsning. (Bra tillfälle att passa på att blogga lite!) Vi kom fram till att vi ska kolla efter några andra fonder än Allemansfonderna vi har nu och jag uppmanar ALLA som har fonder att gå genom dem nu när årsbeskeden kommer. Alla kommer ha fallit i år, men det visste ni förhoppningsvis redan innan. Men det kanske är läge att placera om pengarna? Jag lägger in en länk nedan där man kan söka på en massa olika fonder. Gå gärna in på din bank och prata med dem också men lyssna inte blint på vad de säger, gör alltid vad du själv känner är bäst!

Som en parantes till det här med Fonder kan jag nämna Morningstar som är ett företag som betygsätter fonderna på en skala från 1 till 5 stjärnor där 5 är bäst. De fonder i respektive kategori som enligt dessa oberoende analyser är bäst får 5 stjärnor osv. Har din fond 1 eller två stjärnor kanske det är dags att titta sig om till något annat? Det kan vara en liknande fond men som faktiskt går bättre än din.

Privata Affärers Fondavdelning

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0