Sammanfattning av börsdagen

Börsen backade idag, slutade ner 1,6 %. Trist men tyvärr sånt man får räkna med.

Om vi börjar med det positiva så slutade Lappland Guldminers upp 9 % idag, de stängde på 7,15. Köpte dem igår på 6,75 så det var ju trevligt!

Sandvik gick det sämre för, slutade back 3,3 % på 48,80 kr. Hoppas den vänder snart, ser bra ut tekniskt om den går upp i morgon.

Björn Borg backade också, ner 2 % till 42 kr. Ser ändå väldigt bra ut tycker jag!

De amerikanska aktierna har såklart fortfarande inte stängt men just nu ser det ut såhär:

McDonald's: - 0,65 %
Microsoft: + 2,21 %
Pfizer: + 0,92 %
Exxon: + 1,99 %

Med tanke på den tråkiga öppningen på Stockholmsbörsen så blev det ganska bra tycker jag. Dagens glädjeämne var helt klart Lappland Goldminers som steg hela 9 %! Dagens tråkighet var att Sandvik backade så mycket som 3,3 % men som jag ser det är Sandvik en långsiktig satsning i ett stabilt, Svenskt företag. Aktier som Lappland Goldminers ser jag mer flexibelt på, om uppgången skulle fortsätta kan jag mycket väl tänka mig att sälja. Vi får se hur det går!

Hoppas att det blev en bra börsdag för er också. För er som inte har aktier så har ni troligen fonder vilket ju är aktier fast istället för en så har man flera. Kan vara värt att tänka på, något som många nog glömmer bort.

Börsen totalt glömde jag ju skriva om, den stängde ner 1,65 %. De första dagarnas uppgång på börsen det här året är nu utraderad och börsen ligger nu totalt oförändrad i år.

USA går bättre, Nasdaq är upp 0,58 % och Dow Jones är ner backar 0,22 % just nu. För att förklara för er som inte känner till det så är Nasdaq "teknikbörsen" i USA och Dow Jones är den "vanliga" börsen . Båda två påverkar hur resten av världernas börser går i stor grad. Naturligtvis påverkar mycket annat men om Nasdaq och Dow Jones faller stort så är det mycket troligt att Stockholmbörsen också gör det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0