Sammanfattning av dagen

Fredagen gick bra, alla svenska aktier steg och i USA är det lite blandat för tillfället. Stockholmsbörsens index slutade oförändrat och i USA är det ner runt 1,5 %. Starkt av Stockhomsbörsen att ligga stilla idag trots att USA fortsatte falla efter att Sverige stängt igår.

Inget större svenskt företag har lämnat rapport idag men i nästa vecka kommer det desto fler:

Måndag: Atlas Copco
Tisdag: SAS, Scania
Onsdag: Axis, Sandvik, Alfa Laval m.fl
Torsdag: Danske Bank, Holmen, Metro, Stora Enso m.fl
Fredag: Skanska, Volvo, Karo Bio m.fl

Exxon 1

På tal om rapporter så släppte Exxon, en av mina amerikanska aktier, sina siffror för sista kvartalet idag. På grund av lägre oljepriser bland annat så sjönk resultatet med hela 33 %. Kanske inte så bra. Förrän man kollar vad det sjönk till!
8 miljader blev resultatet! För 3 månader! Fast jag glömde nämna att det var i dollar, man gjorde ett resultat på 64 miljarder kr på 3 månader! Helt f-ing sjukt! 64 miljarder för ett kvartal!

Exxon 2

Man passade även på att slå rekordet för den största helårsvinsten för ett företag som handlas på någon börs; 45 miljarder dollar, alltså närmare 400 miljarder kr! I vinst! Hyfsat!

Exxon 3

Aktien steg och ligger nu en dryg procent upp jämfört med igår.

På den svenska marknaden steg SCA 0,4 %, Björn Borg med 3 % och dagens höjdpunkt var Lappland Goldminers som steg hela 6,4 % idag!

Hoppas att alla får en trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0