Stabil stigning idag

Börsen steg stabilt uppåt hela dagen från att på morgonen legat back och slutade hela 2,4 % upp. Sandvik blev dagens vinnare av mina aktier med en uppgång på 3,4 %. Det var mycket vältaimat eftersom en nedgång idag hade gjort att stödet på 43 kr hade brutits. Nu ligger den på en säkrare nivå på 45,30 kr istället. Finns mycket stighöjd i aktien efter några dagars fall.

Lappland, som är ett ganska litet bolag med börsmått mätt. Företaget har ett börsvärde på 400 miljoner kr att jämföra med Sandviks 53 miljarder! Därav kommer uppgångar och nedgångar lite mer ologiskt än för de större bolagen om man kan säga så. Det krävs också mindre kapital för att påverkar aktiekursen i den riktning man vill. Lappland föll 4,8 % men låg ganska stora delar av dagen på plus idag. Troligvis var nedgången en korrigering av gårdagens stora uppgång, kanske passade några på att sälja av lite?

SCA föll 1,1 % men ligger fortfarande i en bra uppåtgående trend. Björn Borg steg 0,8 %.

Om vi går över till USA så backade alla mina innehav mycket igår och vi ser idag en återhämtning efter gårdagens stora fall (-5,8 % på Nasdaq och - 4 % på Dow Jones).

Såhär ser det ut vid kl 21 för de amerikanska aktierna som handlas fram till kl 22:

Microsoft: + 3 %
Pfizer:  0,4 %
McDonald's: + 1,9 % 
Exxon: 2,9 %

Både N. och Dow J är upp strax över 2 % idag.

Tänkte avsluta med lite bilder från Björn Borg, måste säga att det var ganska spinkiga killar... Skönt när man inte får komplex av underklädesmodellbilder (långt ord!)

Björn BorgBjörn Logo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0