Vostok Gas

Jag har en fråga till någon som är mer insatt i den här "härvan" och hoppas att någon kan hjälpa mig med detta! Min fråga gäller Vostok Gas, ett företag som tidigare ägde en liten del i det ryska företaget Gazprom, men i samband med finanskrisen föll Gazproms kurs och Vostok Gas belånade innehav funkade inte längre. Man hade större lån än vad innehaven i Gazprom var värt helt enkelt.

Idag handlas företaget fortfarande på börsen men företaget är inte värt mer än kassan på 40 öre per aktie, som kommer användas vid likvidationen. Aktien slutade trots detta upp 6 % idag på 1,23 kr. Enligt min logik finns det ingen förklaring till att människor betalar 1,23 kr för en aktie som i praktiken inte är värt mer än 40 öre som dessutom kommer användas till likvidationen och då finns alltså inte något värde alls kvar! Jag undrar nu om någon kan förklara varför någon ändå vill betala 1,23 kr för en aktie? Är de helt enkelt inte insatta eller finns det några möjligheter i aktien som jag missat?

P.S Gazprom är det företaget som varit en av huvudspelarna i gaskonflikten mellan Ryssland och Ukraina. Vostok Nafta (Vostok Nafta delade ut innehavet i Gasprom i ett separat företag (Vostok Gas) för några år sedan om jag inte minns fel, rätta mig gärna om jag har fel, inga företag jag har följt på ett par år nu) är det företaget som Carl Bildt hade omtalade optioner i när han tillträdde som utrikesminister. Jag har tidigare ägt Vostok Nafta faktiskt)

Gazprom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0