Wikiquote

Tänkte tipsa om ännu en kul sak på internet; Wikiquote. Alla känner nog till Wikipedia, inte minst alla som gått i skolan de senaste 8 åren! Kan vara riktigt kul att bara surfa omkring, både roligt och allmänbildande. Nu finns det sedan en tid alltså Wikiquote där man samlat citat från olika kända personer.

Som ett smakprov kommer här ett citat av Margareta Winberg, före detta Vice Statsminister under Göran Persson och hade innan dess  var hon bland annat Jordbruksminister. Idag har hon posten som Styrelseordförande för Svenska Spel (världens enklaste jobb enligt en av mina föreläsare på Södertörns Högskola, man kan bara inte misslyckas!)

Här kommer i alla fall ett litet citat som säger lite om de... hmm... höga kompetenskraven som finns för att man ska få styra Sverige:

"Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs viss kompetens för ett visst jobb. "


Margareta Winberg på socialdemokraternas webbchat, 23 augusti 1998.


Länk till Wikiquote


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0