Köpt Fabege

Som jag skrivit flera gånger tidigare har jag varit väldigt intresserad av Fabege men inte riktigt kunnat bestämma mig för att slå till eller inte. Nu har jag i varje fall slagit till, 80 aktier á 30 kr har vår lilla Aktiesparklubb Less Invest köpt och jag själv har köpt 100 aktier, också på 30 kr, hos CMC Markets.

Egentligen tycker jag bättre om att ha mina långsiktiga innehav på Aktieinvest och korta på CMC Markets men eftersom jag har över 10 000 kr på CMC Markets som bara ligger där oinvesterade så gick jag från denna princip denna gång. "You have to be in the market to make money", alltså att man inte tjänar några pengar om man inte investrar dem.

30 kr kanske inte en jättebra kurs om man jämför med vad de låg på när jag kollade på dem tidigare men nu känns läget säkrare, en tydlig dubbelbotten har bildats och trenden är väldigt bra (och tydlig). Att alltid bottenfiska gör investeringarna betydligt mer riskfyllda och som Warren Buffet säger "Det är bättre att betala en schysst pris för ett väldigt bra företag än ett väldigt lågt pris för ett väldigt dåligt företag!" (Viss omskrivning där men innebörden är den samma i varje fall!)

Har ett par grafer från CMC Markets, lite tydligare och större än Privata Affärers:

Fabege 3 mån:Fabege Senaste månaden ungefär:Den horisontella linjen markerar den tydliga dubbelbottnen och den andra linjen markerar trenden.

Kommentarer
Postat av: Philip

tja!Trevligt att du valde att gå in, själv jag in på 32 kr, lite för tidigt men men tror på bolaget på sikt. Blir nog bra.

2009-07-16 @ 19:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0