Lappland Goldminers faller

Lappland Goldminers har fått ganska bra fart söderut, har inte hittat någon förklaring än så länge. Någon som vet vad nedgången beror på?

Lappland är ner 8 % idag och har tappat 20 % på en vecka.

Dagens tips

För alla skåningar och alla andra som kan tänka sig att åka från Kastrup när man åker på semester, kolla de danska resebolagen! De har mycket mer sista minuten att välja på och till mycket bättre priser än de svenska resebolagen. Själva bokade jag och sambon en rese till Side i Turkiet på onsdag i nästa vecka i natt!www.spies.dk och www.mytravel.dk har mest har jag kommit fram till! Fanns bland annat 4-stjärniga hotell för drygt 3500 kr per person. Tänk dock på att priserna är i DKK, så multiplicera priserna med 1,5!Trevlig midsommar där ute!


Dagens observation...

Varför är resor så dyrt? Det är inte det lättaste att hitta billiga, prisvärda resor. Dessutom är sista minuten inte så bra som jag trodde att det skulle vara.

Hemtenta och börsen stiger

Håller på med min hemtenta som ska in idag, sen är det sommarlov! Ska dock plugga på en kurs över sommaren som jag ska tenta i augusti.

Börsen är på bra humör idag, upp 2,5 %. Ännu bättre humör är Björn Borg på som är upp 5,8 %! Fabege är också upp idag, + 3,8 %. Är det bottnen vi har sett eller är det här bara en falsk signal. Har inte tid att sitta och bevaka börsen just nu så mitt köp får vänta på sig. Är fortfarande sugen på Fabege så förr eller senare kommer det nog ett köp.

Från flyttgubbe...

... till städtant! Just nu flyttstädas det för fullt!

Have a nice one!

Flyttgubbe

Den dåliga aktiviteten på bloggen de senaste två dagarna beror på att jag leker flyttgubbe hela dagarna! Oj vad mycket saker man har! Haha! Och oj vad tungt det blir!

Lappland Goldminers avslutade för övrigt veckan starkt med att gå upp 3 %.

Fabege slutade veckan på 30 kr blankt. Köpläge? En supersnabb TA säger att den har stöd vid 25 kr ungefär och om man är beredd på att riskera de 5 kr mellan 30 och 25 ser Fabege ut att vara ett bra köp på lång sikt. Sedan är det klart att man kan försöka sig på den ädla konsten att bottenfiska, så kul när det funkar men ack så svårt!

Dagen i siffror

Stockholmsbörsen: - 0,19 %
Dow Jones: + 0,6 %
Nasdaq: + 1,0 %

Björn Borg: + 4,0 %
Lappland Goldminers: + 3,6 %
Betsson: + 2,6 %


Börsen ner och mina aktier upp!

Börsen är lite negativ idag men mina innehav är mycket positiva! Björn Borg stiger imponerande 5 %, följt av Lappland Goldminers som är upp 3,5 %.

Berättade jag förresten att jag kommit på varför Betsson fallit så mycket? Man kommer lösa in aktier mot kontanter, vilket i praktiken innebär en utdelning på 5,10 kr per aktie! Till aktiekursen får man alltså lägga till 5 kr för att få en rättvisande kurs (om man köpte innan mitten av maj.) Senast på 87,50 kr innebär alltså en uppgång med ett par kr när man lägger till utdelningen för min del.

För aktieägare och andra intresserade finns här mer information: Info om automatiskt inlösenförfarande

Lappis faller

Det var väldans vad det var nedförsbacke för Lappland Goldminers för tillfället. Tror dock på dem långsiktigt, nästa kvartalsrapport tror jag det vänder!

10 kr ligger de på nu btw.

En annan som faller är Fabege som är ner hela 5 % idag. Senaste veckan har de gått ner 10 % och nu är det under 25 % över årslägsta. När det vänder kommer jag "hänga på låset" som en pensionär kl 10 när Apoteket öppnar! Då är det fart på tanterna och farbröderna kan jag berätta!Helt plötsligt kan de springa igen, trots stelhetsoperationer och rullatorer!Förtydligande: Ovanstående baseras på personliga erfarenheter! Gå till ett Apotek precis innan de öppnar och iakttag pensionärerna när de ska först in! Oj vilken fart det är på dem!


Dagens glädjeämne

Dagens glädjeämne i aktievärlden (för mig!) uteblev, det fanns ingen aktie som gick upp tillräckligt mycket för att kvala in på denna lista! Synd kan man tycka men så är det ibland!

För övrigt så har Fabege fallit en del och ser riktigt billig ut. Om man vågar köpa i nedgång kanske det är dags. Annars bör man nog vänta tills det vänder!

Idag har vi köpt säng på tal om ingenting (möjligen ekonomiprofilen på bloggen då). Ett riktigt fynd om den håller! Stor, härlig kontinentalsäng i varje fall! Najs!

GMs Skulder

GMs skulder överstiger med marginal Sveriges Statsskuld! Helt sjukt!

Samma tema

Fortsätter på samma tema om föregående inlägg (nedan). Alltså positiva inlägg!

Den här var kul tyckte jag!Hihi!

Lägenhetsägare!

Så, nu var man lägenhetsägare på riktigt! Hallå vuxenpoäng! Fan vad härligt det känns! Tillträdet ordnades hos mäklaren i förmiddags, champagnen är inköpt och allt känns så jäkla bra! Nu väntar bara ett antal timmars svettigt lådbärande! Haha!

Börsen är också på bra humör idag! Upp runt 2 %.

Bra dag idag! Dessutom ska jag få 100 Mbits bredband! Najs!

Hoppas att din dag är lika bra!

Have a nice one!


Göran är också glad idag!

RSS 2.0