Söderling!!!

Fy fan va starkt! Robin Söderling slog ut Nadal ur Franska öppna. Nadal, tidigare obesegrad i Franska Öppna, hade innan dagens match inte förlorat ett set i Franska Öppna sedan 2007!3-1 i set blev det! Kunde, på grund av att mina TV-kanaler inte sände matchen, inte se den utan har fått följa den via engelskspråkig radio från rolandgarros.com!

I varje fall, vem hade trott att Söderling skulle slå ut självaste Nadal ur Franska öppna?! Sjukt starkt!Jag nominerar härmed Robin Söderling till Bragdguldet för en enastående insats!


Jag tror Nadal känner sig såhär just nu!

Finansbön

Läste precis denna bön hos Daytradern.

Vårt kapital som är i Väst,

amorterade vare dina investeringar,
tillkomme din profit,

stige dina kurser på Wall Street,

såsom ock i Europa.
Giv oss i dag

vår dagliga omsättning,
förläng våra krediter så som vi ock göra

dem oss skyldiga äro.
Inled oss icke i konkurs
utan fräls oss ifrån fackföreningarna,
ty halva riket är ditt
och makten och rikedomen i

evighet. Mammon!


Visste ni att Mammon kommer från armeniskan och betyder rikedom? Nu vet ni! Och att Montgomery Burns i Simpsons bor på Mammon Lane? Nu vet ni det också! (Thank god for wikipedia!)

Om någon kan berätta om ursprunget eller mer om denna "bön" vore det roligt!


Coca Cola och Aktietips!

7 av mina 8 amerikanska bolag avslutade veckan på plus! Bäst gick det för Coca Cola som slutade plus närmare 5 %.Har ett intressant tips för den våghasige: Köp GM. Tror du att de överlever är det nog läge att köpa nu. Som jag skrivit tidigare har aktien backat från 40 till 1 dollar och om man tror på en framtid för GM får man nog knappast ett bättre läge. Senast i GM är 0,75 dollar!

Om det skiter sig kan man ju se det positivt, det är inte så långt från 1 dollar till 0 dollar om man jämför med den stackare som köpte på 40 dollar för inte allt för länge sen!


Mayday! Mayday! Anybody wanna save us? Mayday! Mayday!


Sveriges BNP

Sveriges BNP föll 6,5 % första kvartalet! Ajaj!

Börsen verkar dock ta detta med ro, Generalindex ligger svagt uppåt.


Har inget med inlägget att göra men visst är den cool!
Från allposters.com

Grand Slam!

Grand Slam är nog det närmsta man kan komma Björn Borgs utveckling på senaste tiden. Upp 4,5 % igår och idag: Upp 8 %! Nytt årshögsta på 63,25! Kul!


UPDATE: Aktien fortsätter stiga, just nu ligger BB plus 11 % på 65 kr och har toppat 67 kr idag! Detta innebär en höjning av årshögsta med 10 %! Björn Borg har nu passerat nivån man hade som för ett år sedan (innan krisen), och det nya årshögsta är alltså även nytt 12-månadershögsta!

Nya inköp

Har lagt in en order på lite mer aktier i följande bolag (alla innehav sedan tidigare):

Microsoft
General Electric
McDonald's
Procter & Gamble

Alla köp är på lång sikt, mycket lång sikt för att vara mig!

Björn Borg!

Mer glädjande än Boliden är Borg Borg som återigen visar otrolig styrka och stiger hela 4,5 % på en stillastående börs. Najs!

Ute ur Boliden

Jag kom ur Boliden ganska lindrigt, köpte tillbaka på 57 kr så det blev en krona back där. Kunde varit betydligt värre och jag grämer mig fortfarande liiite att jag inte gick ur på 53 kr!


Björn Borg visar styrka

Borg Borg visar styrka efter den överraskande bra rapporten och har stannat kvar runt 55-56 kr även nu några dagar efter rapporten.

Lappland Goldminers trivs bra på 11-kronorsnivån har har även de etablerat sig där.

Betsson är besvikelsen i sammanhanget, istället för att stiga, stiga, stiga så klamrar den sig fast vid 90 kr. För övrigt, på privataaffarer.se står det föjande: Inlösen 5,10 kr, 2009-05-18. Vad betyder detta, någon som vet?

Ha det bra ute i stugorna!

You know what they say...

...det är lätt att vara efterklok. JAG SKULLE GÅTT UR PÅ 53!
 
Istället valde jag att ha kvar positionen, börsen stiger i USA och Boliden hänger på. Slutar upp 3,7 % från att ha legat back hela dan. Allt jag låg plus är borta... Efter maratonstigningen i USA (Nasdaq + 3,5 %) lär ju uppgången fortsätta i morgon. Fan va lätt det är att vara efterklok!

Får se hur jag gör i morgon, antingen försöker jag komma ur lindrigt eller så behåller jag efter min ursprungliga tanke (att Boliden är för dyr och ska ner).Boliden

Jag shortade ju Boliden igår och det har gått bra, aktien har fallit från 56 till 53.50 just nu. Som lägst var de nere på 52,50. Jag har nu lite svårt att bestämma mig för om jag tror på fortsatt nedgång eller tillfällig uppåtrekyl.

På lite längre sikt tror jag att de kommer backa mer men på kort sikt (nu) tror jag att det finns risk för en mindre uppåtrekyl efter den ganska kraftiga nedgången.


Boliden 1 mån


Boliden 1 dygn

Har svårt att bestämma mig för vad jag tror här!

Shortat Boliden

Jag har nu shortat (blankat, gått kort) i Boliden genom CMC Markets. Har länge tyckt att de har stigit för mycket och nu verkar de ha nåt toppen (Boliden ligger + 250 % jämfört med årslägsta). Shortade på 56 kr och har en stopp loss på 59 kr. De har sjunkit ganska mycket idag (ca 5 %) men efter analys av företaget har jag kommit fram till att det är värt risken. Boliden är ett mycket volatilt bolag och därför lade jag stoppen 3 kr över, lite mer än jag hade gjort i ett annat företag. I ett annat bolag hade jag troligtvis inte shortat efter 5 % nedgång heller.

På tal om CMC Markets ska jag dit ikväll på seminarium om oljehandel, ska bli roligt. På dagordningen står bland annat "faktorer som styr oljan" och "oljans historia". Ska bli roligt, kanske kommer det ett inlägg i morgon om det.

Har inte köpt Ratos ännu, tror att man kan få dem liiite billigare.

Vad från man...?

... om man kombinerar:

1 st Robert Wells... med

1 st Carl Einar Häckner???

Trumvirvel....


ANDERS BORG SÅKLART!Anders Borg har blivit bloggare

Anders Borg har börjat blogga. Kul var min första tanke. Gick in på bloggen (Länk), började kolla lite. Till min besvikelse liknade "bloggen" mer en departementsskrivning än en blogg, shit vad han hade skrivit! Kopierade texten och klistrade in den i word för att se hur många sidor första inlägget var på. Inte en sida, inte två, utan 10 fullskrivna sidor!

Nä, nu är det dags för lunch! Hörs!

Köpa: Ja! Men var?

Hej igen!

Nu har jag bestämt mig för att köpa Ratos men är lite osäker på var jag ska köpa. Enligt min egna tekniska analys borde 148 kr vara en bra nivå (baserat på trenden senaste månaderna) men å andra sidan är förra bottnen på 141. Därför frågar jag nu er där ute som är betydligt bättre än mig på TA, var tycker ni att man ska köpa på?

/Johan

Ratos

Som jag skrev i föregående inlägg tycker jag Ratos ser mycket lovande ut. Såhär skriver VDn i bokslutskommunikén:

"... I slutet på året drabbades dock flera av våra innehav

av den snabbt försvagade konjunkturen, vilket kommer att bli utmanande att hantera 2009.

Om man emellertid lyfter blicken i ett två-femårsperspektiv, öppnar sig nu unika investeringsmöjligheter av

ett slag man normalt får uppleva bara en eller två gånger under en livstid."

Lite siffror för Ratos:

Vinst/aktie: 32 kr
Kurs (senast): 152 kr
P/E: UNDER 5!

Om man tänker lite kritiskt så måste ju något ligga bakom att man bara värderar företaget till 5 gånger årsvinsten (jämfört med exempelvis H&M som värderas till 20 gånger årsvinsten). Jag gissar att marknaden inte tror att man kommer kunna upprätthålla 2008 års resultat under 2009 pga den försvagade konjunkturen och att detta är inräknat i kursen. Om vinsten halveras exempelvis blir det ju ett P/E-tal på 10. Detta är något man måste ta i beräkningen om man överväger ett köp.

Innehav:

Ratos har som sagt onoterade innehav i sin portfölj (såväl som noterade). Detta tycker jag är positivt eftersom det öppnar upp nya möjligheter. Bland företagen finns exempelvis Anticimex, Haglöfs, HL Display, Lindab m.fl.

Insidertransaktioner:

Den 15:e maj skedde ett antal insidertransaktioner i Ratos, alla köp, och av många olika personer med insiderställning i företaget. Känns bra!

Sammantaget tycker jag det ser mycket bra ut, framför allt på lång sikt. När konjunkturen vänder tror jag att Ratos är ett mycket bra bolag att ha i sin portfölj. Tror det blir ett köp på lång sikt.

(Ursäktar att det inte blev den mest sammanhängande analysen men nu har ni en bild av företaget i alla fall!)


Potentiella fynd

Här kommer några aktier som kan bli riktigt bra framöver.

(Som vanligt är var och en ansvariga för sina egna investeringar och jag tar inget som helst ansvar för om aktierna går käpprätt åt helvete!)

Ratos: Investmentbolag med bred portfölj. Många onoterade innehav (lite kul eftersom vi vanliga investerare har svårt att investera i dessa i vanliga fall). P/E på 5! Riktigt sugen på att köpa, ska kolla lite närmare på bokslutskommunikén först.

Fabege: Fastighetsbolag, ser lovande. Saknar fastigheter bland mina innehav och Fabege skulle kunna vara en kandidat.

Renewable Energy Corporation: Norskt företag, ett av de större företagen i Norge. Sysslar med solceller. Framtidsbransch!

Feelgood: Tips från läsare. Sysslar med företagshälsovård.

PA Resources: Olje- och gasbolag med verksamhet i Tunisien. Ser intressanta ut, men är det för sent att gå in?

H&M: Alltid starka H&M är ett ganska säkert kort på lång sikt. Relativt hög värdering med tanke på världsläget.

Aqua Terrena: Handlas på 4 öre nu. Lyckas man få dem på 2 öre (årslägsta) så är chansen till stor procentuell stigning tämligen stor! (Kan ju gå ner till 1 öre också. Lyckas man få dem på 1 öre så är det kk eller 100 % upp som gäller!

Axlon Group: Precis samma case som Aqua Terrena ovan!


Som sagt är det upp till var och en vad man vill investera i, de aktierna ovan tycker jag för tillfället är intressanta.

Andra bra bloggar

Trots att jag bloggat ett tag nu har jag aldrig skrivit om andra bra bloggar, nu får det bli ändring på detta! Här kommer mina favoritbloggar:

____________________________________________

En daytraders dagbok - En mycket underhållade blogg på cafe.se. Daytradern skriver både om sitt tradande och jetsetliv. Ta en titt!

Cornucopia? - Aktiv bloggare med mycket åsikter. Bra blandning mellan börsen och annat.

Finansadrian - Ung bloggare med många bra tankar. Tyvärr har aktiviteten avtagit på senaste tiden, kanske kan det bero på att studenten närmar sig för Adrian?

Hobbyinvestor - Mycket läsvärd blogg som också denna har avtagit i aktivitet, synd.

Investera Mera - Duktig, ung bloggare som liksom mig själv är aktiv i Unga Aktiesparare.

Aktiebloggen - Aktiebloggen på redeye.se har många duktiga skribenter. På Redeye.se kan vem som helst skriva, vilket ger en bra blandning av analyser och åsikter.

Finanskvinnans funderingar - Har funnits med länge, blandar börssnack med privatekonomi. Duktig bloggare även om det kan bli lite torrt emellanåt.

Finansmamman - Kunnig kvinna som skriver om sina börsäventyr. Handlar även lite mer avancerade instrument vilket är kul.

________________________________________________________________

Lite övriga favoriter som dock inte har så mycket (ingenting) med aktier och börsen att göra:

________________________________________________________________

Sofia Larsson - Nära kompis till mig som skriver kul och underhållande!


Josefin, ia, iafia. Flicka med många namn - Min lillasysters blogg!

Blondinbella - Betydligt bättre än man kan tro. Fördomarna om Blondinbella är många men om man ger henne en chans så inser man att hon faktiskt skriver ganska bra. Sveriges klart största blogg.


Dan.se - En e-handlares bekännelser. Entreprenör inom e-handelsområdet. Kvaliteten har tyvärr sjunkit lite på senaste tiden. 

Tjuvlyssnat.se - Har man lite tråkigt är detta en klockren räddare i nöden!

_______________________________________________________________

Enjoy!

Komplettera gärna listan med era favoriter!

 


Lappland: Emissionen fulltecknad

Det var inte bara vi som valde att teckna sig för nyemissionen i Lappland Goldminers, emissionen blev fulltecknad och 37 miljoner kr har tillförts till Lappland Goldminers. Det är kanske svårt att dra för mycket slutsatser men att förtroendet för Lappland Goldminers är starkt kan man väl ändå säga.

Lappland Goldminers stiger 1 % på en negativ börs. Betsson stiger också runt 1 % och Björn Borg är plus närmare 2 %. Stockholmsbörsen i helhet sjunker 1,5 %.

Investeringsgeniet Obama?

Tror du att Obama är ett investeringsgeni? I så fall kan du investera din pengar som självaste presidenten genom att köpa aktier i följande företag:


1.
JP Morgan Chase

2. Apple

3. Google

4. Intel

5. Qualcomm

6. McDonald's

7. Bank of America

8. Amgen

9. CVS Caremark

10. Gilead

Obama
Ett investeringsgeni?


Big Mac!

McDonald's går bra och stängde upp hela 4,4 % på en lätt fallande USA-börs.I'm lovin' it!Procter & Gamble gick också ganska bra och steg 2 %.

Bostadsplanerande

Ikväll har jag och sambon suttit och planerat hur vi ska inreda och "renovera" vår nya lägenhet som vi flyttar in i den förste juni :D

Letade efter ett bra "Home planner"-program men hittade inget riktigt bra. Till slut installerade vi The Sims 2 och har nu suttit och gjort vår lägenhet i The Sims! Blev riktigt bra, det är mycket tydligare när man ser det hela framför sig, inte minst när man planerar att förändra det befintliga en del.
 
I morgon är det ledigt och börsen är stängd. Blir nog en del flyttpackande hos oss och förhoppningsvis får vi lite pluggat också.

Ha det bra där ute!


Dit vill jag på tal om ingenting!

USA steg 3 %

Börserna i USA stängde upp runt 3 % igår.

Av min amerikanska aktier klarade GE sig bäst, + 4,7 %, följt av Wal-Mart och Procter & Gamble, båda upp 3,7 %.

Stockholmsbörsen följer efter idag, upp 1,8 % just nu.


Sommaren närmar sig!

Trust your instincts

Ibland undrar man! Varför litade jag inte bara på min instinkt?!

Hade tänkt gå kort i en CFD Olja och tryckte nästan på knappen på 57,95 (markerat på grafen). Vågade dock inte riktigt lita på mina instinkter och valde att avstå.Vad lärde vi oss av det här? Lita på din instinkt Johan!

Have a nice one!

Börsen har fått lite fart btw, plus 1,20 % just nu från förmiddagens oförändrade nivå.


PA Resourses

PA Resourses ser intressant ut vid första anblicken. Återkommer med ett längre inlägg senare om de fortfarande är intressanta då.

Guld del två och Per H Börjesson

Läs gärna kommentarerna på föregående inlägg, intressanta tankar. Dock håller jag fast vid min egen filosofi, att guld är en väldigt bra investering, inte minst i kristider.

Börsen är tämligen oförändrad idag, verkar inte hända så mycket. Återkommer senare idag.

Ikväll ska jag på en aktivitet med Unga Aktiesparare som lokalavdelningen Stockholm City anordnar. De har bjudit in Per H Börjesson, författaren till "Så här kan alla svenskar bli miljonärer". Boken kan man köpa här exempelvis. Berättar mer om träffen ikväll eller i morgon. Om någon är intresserad av att gå är den ikväll klockan 18 i Stockholm. Anmäler sig gör man här.

Ha en nice start på veckan!

Guld

Fick en mycket intressant kommentar till föregående inlägg om Lappland Goldminers. Följande stod det:

"hej.
guld? jag skulle aldrig investera i guld,för när ekonomin är dålig är guld värdelöst!
när ekonomin är dålig eller obefintlig kommer det gamla med byteshandel att vara nummer ett.
ett boktips till dig:
the total money makeover skriven av Dave Ramsey."


Jag tycker det är väldigt roligt när ni läsare kommenterar, mer sånt! Så vi kan få lite interaktion.

I varje fall tyckte jag det var väldigt intressanta åsikter personen i fråga framförde och jag har nu skickat följande svar till honom/henne. Hoppas på svar, vore både roligt och intressant.


"RE: Lappland Goldminers


Hej!


Tycker det är roligt att diskutera med mina läsare så jag hade uppskattat om du ville utveckla dina tankar om Guld.


Guld anses ju generellt vara en av de säkraste investeringarna man kan göra eftersom guld inte kan förstöras (i varje fall inte utan mycket stor ansträngning) och att det finns en begränsad tillgång på guld. I kristider tenderar folk till att söka sig från riskfyllda investeringar som aktier till säkrare placeringar som fysiskt guld.


Hur menar du när du skriver: "... när ekonomin går dåligt är guld värdelöst" ?

Vidare skriver du att: "när ekonomin är dålig eller obefintlig kommer det gamla med byteshandel vara nummer ett"

Kan man inte byta guld då?


Vore intressant att höra dina tankar, de flesta ser som sagt guld som en väldigt säker investering och jag har aldrig förut hört talas om någon som säger att en dålig ekonomi gör guld värdelöst!


Mvh Johan

http://aktierandstuff.blogg.se"


Vad säger ni andra läsare? Är guld toppen eller botten i kristider? (Vill förtydliga att i varje fall jag pratar om fysiskt guld och inte aktier i guldföretag eller andra former av indirekt guldägande.)

Ha en trevlig kväll där ute i stugorna!


Lappland Goldminers har fått fart!

Igår steg Lappland Goldminers 14 % efter att produktionsmålen för de två guldgruvorna man har uppnåddes före schemat. I Pahtavaaragruvan har man fått ut 181 kg guld från årsskiftet till den siste april jämfört med de beräknade 106 kg. Dessutom har man startat upp guldbrytning i sin andra gruva tidigare än beräknat. Ser bra ut för Lappland Goldminers!

Björn Borg upp 18 %!

Björn Borg stiger 18 % på förmiddagen efter en bra rapport och ett uttalande från företaget om att man:

"... ser starka förutsättningar för bolagets nya vision, to become the champion of fashion underwear, i den strategiöversyn som bolaget genomfört".

Trevligt!

Rapportdags i Björn Borg

I morgon bitti är det rapportdags för Björn Borg när de redovisar hur det gick för första kvartalet. Statistiken har väl varit både bra och dålig på detaljhandelsområdet så vi får se hur det går för dem i morgon. Aktien stängde ner 1 % till 50 kr jämt.


Inte mycket till hunkar...! Hoppas på starkare besked i morgon! Haha!

Baltikum

Estlands BNP sjönk 15 % första kvartalet jämfört med året innan!

För övrigt har oljan nu tittat upp över 60 dollar även om de senare stängde under denna nivå.

General Motors

General Motors aktie har, som alla vet, inte varit en lysande investering de senaste åren. Igår nådde aktien den lägsta nivån på mycket länge, närmare bestämt sedan 1933!

I slutet av 2007 kostade en aktie över 40 dollar, jämfört med lite över en dollar just nu!


En klassisk SAAB (900?)

Rekyl...

Rekylen jag har pratat om kom, idag slutade Stockholmsbörsen ner nästan 3 % och Nasdaq är ner 2,6 %. Rekylen behövdes dock, det hade gått upp lite för mycket enligt min uppfattning. Hur lång rekylen blir kan man ju aldrig veta men jag tror inte det är helt fel att gå in nu.

Inte världens bästa graf men den får duga:


OMX SPI 1 mån

Uppdatering 2; Amerikanska aktier

Även en uppdatering av de amerikanska aktierna vore välbehövlig så här kommer även den här.Alla dessa innehaven har jag på lång sikt, och har satsat på stora, kända företag med starka affärsidéer.

Microsoft har gått bra, exempelvis gick de upp 3 % idag. Jag har stora förväntningar på Windows 7, uppföljaren till Windows Vista. Lanseringen närmar sig, just nu finns det en RC-version att ladda ner av Windows. Detta innebär att det är en "release candidate"-version, alltså väldigt lik den slutgiltiga versionen. Dock är det såklart fortfarande en Beta-version och en del buggar finns det säkert. Anyway, lanseringsdagen för Windows nya operativsystem närmar sig, och jag tror det kommer bli ett lyckat projekt! Aktien ligger runt 20 dollar vilket är ungefär vad jag köpte dem på.

GE är ett av mina senaste köp så så mycket har inte hunnit hända. Här kan du läsa mer om GE.

Pfizer hade jag ganska stora förhoppningar på när jag köpte dem. Det har dock inte gått jättebra även om det har börjat gå bättre på sista tiden. Idag stiger de hela 5,5 % vilket känns kul. Kursen närmar sig nu 15 dollar mot 12 som de låg på under ganska lång tid.

Wal-Mart har jag ju köpt fler aktier i för inte allt för länge sedan, samtidigt som jag köpte GE. Wal-Mart känns som ett bra långsiktigt köp.

Samtidigt som jag köpte GE köpte jag också Procter & Gamble, läs mer om dem här.

Coca Cola har nog världens starkaste varumärke och har utvecklats bra sedan dippen i mars.

McDonald's har också ett mycket starkt varumärke och ligger ganska stabilt. Har fallit lite väl mycket i april/maj och borde kunna stiga lite nu tycker jag.

Då var det bara Exxon kvar, som borde kunna gå bra med ett stigande oljepris. Överväger att köpa mer aktier i något oljebolag eftersom jag tror att de kan gå bra framåt.

Det var summeringen klar. Ha en trevlig kväll!

Uppdatering av de svenska innehaven

Det var ett tag sen jag skrev om de olika aktierna som ingår i min portfölj nu så ska jag bättre detta!

Betsson går ganska bra, de steg 2 % idag trots att börsen börsen backade 1,5 %. Betsson har pendlat den hel del och ligger just nu runt 95 kr.

Björn Borg har jag inte lika många av längre sedan jag sålde av de flesta av aktiesparklubbens aktier förra veckan. Björn Borg går dock bra, jag har en del kvar i andelsorder. Verkar nästan som om de har etablerat sig över 50 kr vilket var det förra årshögsta.

Lappland Goldminers finns det också inte lika många kvar av, jag har sålt mina egna men aktiesparklubben har kvar sina och dessutom har 30 aktier tillkommit genom att vi deltog i nyemissionen (10 aktier gav rätten att köpa en ny för 7 kr). Totalt har aktiesparklubben 300 aktier inköpta för 6,75 kr/st, 30 aktier som vi fick i nyemissionen för 7 kr/st. Aktien ligger nu på 10,70 kr.

Micro i konkurs

Bildelskedjan Micro har ansökt om konkurs. Ännu ett offer för finanskrisen har skördats.

Ikväll har jag varit på styrelseutbildning hos Unga Aktiesparare. Fick lära oss lite om styrelsearbete och hur man säljer in aktiviteter till företag.

På börsen var det nedåt idag, det slutade back 2,2 %. En naturlig reaktion på de senaste veckornas starka stigning. Känner mig lite orolig för en lite större nedgång efter den stora uppgången och avvaktar lite med fler köp. Rent spontant känns dock West Siberian Resourses (senast 4,47 kr) mest intressant, så det får bli dagens tips!

Dagens citat!

Denna har jag kommit på själv:

- Vad heter Sveriges vanligaste sjukdom?
- Avundsjuka!

Aktie-SM

Har inte skrivit om Aktie-SM innan, möjligtvis att jag tyckte att man skulle anmäla sig, men här kommer ett litet inlägg i varje fall.

Jag har inte lagt ner någon tid alls på Aktie-SM utan såg det mer som ett experiment att testa lite olika idéer för att se hur de olika utvecklades. Totalt finns det 47 000 portföljer registerade och de som lyckas öka portföljvärdet mest vinner ganska fina priser. Det är helt gratis att delta och man får 100 000 fiktiva kronor att investera.

Jag har tidigare varit ganska kritisk mot att sätta pengar i banker, alltså placera pengarna i bankaktier eftersom jag tyckte det var vansinnigt under hösten. Min negativitet har sakta bytts ut, som ni säkert kommer ihåg rapporttradade jag ju Nordea med framgång.

4 portföljer satte jag igång, var och en med följande innehav:

1. Karo Bio
2. Betsson
3. Handelsbanken
4. Swedbank

Sämst har det gått för 1an, den har backat 13 % till 87 000 kr.

2an, den med Betsson har ökat 13 % i värde. För att testa om bankerna var något att ha satte jag bankaktier i de två resterande portföljerna.

3an, med Handelsbanken, är idag värd 137 000 kr vilket placerar den runt 12 000:e plats av 47 000 portföljer. Helt okej måste jag säga.

Den som överraskar är dock 4an, den jag inte trodde särskilt mycket på. Den är idag värd 234 000, en ökning på över 130 %. Tävlingen startade i mitten av mars! Swedbank-portföljen placerar sig på 483:e plats av 47 000 portföljer!

Man är inte sämre än att man kan omvärdera sina ståndpunkter, och jag är idag mer positiv till att köpa aktier i banker efter detta test. Jag vill dock framhålla att jag fortfarande tycker att det var idiotiskt att köpa aktier i Swedbank i höstas!

Unibet ökade vinsten

Unibet ökade vinsten från 36 till 129 miljoner för första kvartalet. Detta borde innebära en ganska stor uppgång idag för Unibet som också borde få med sig Betsson uppåt. Finns förutsättningar för en bra börsdag alltså.

För övrigt tycker jag en rekyl närmar sig mer och mer och jag tar det lite försiktigt just nu. De senaste veckorna har börsen stigit spikrakt uppåt i stort sett och en rekyl borde inte vara allt för långt borta.

Håller på att kolla genom företagen på Stockholmsbörsen i jakt efter ett nytt innehav på medellång sikt. Är lite sugen på oljebolag/råvarubolag, tycker exempelvis att West Siberian Resourses ser lockande ut.

Ha en bra dag! May the tradingforce be with you!

/Johan

Hemtex

Såg att Hakon Invest lagt ett bud på resterande aktier i Hemtex eftersom man kommit upp i en så hög andel i bolaget att budplikten infallit. Budet var dock inget att hurra för tycker jag, 23 kr jämfört med fredagens stängningskurs på 27. Detta bud är alltså inget "seriöst" bud på Hemtex utan kom endast på grund av budplikten.

Veckans Kursraket?

Vilken aktie tror ni kommer bli veckans kursraket? Jag har inga förslag på lager så jag litar på att ni läsare har egna idéer den här gången!

Så, veckans kursraket?

Björn Borg sålda

Sådär, då var Björn Borg sålda. Sålde nästan alla aktierna idag för den mycket fördelaktiga kursen 49 kr. Sålde bara 45 av aktierna (totalt fanns det 51,176552 aktier eller något sånt efter återinvesterad utdelning) så de återstående 6,1765... aktierna får stå där.

Blev lite drygt plus 25 % på pengarna som investerades i Björn Borg.

För övrigt gick börsen väldigt bra idag men föll på slutet efter att USA backade.

Liiite skryt

Visade sig att min analys av Betsson, se förra inlägget, blev helt korrekt.

Se graf nedan:

Betsson B  -  1 mån

Har varit på minisemester ett par dagar men är tillbaka vid tangenterna nu.

Såg att SSAB har gått väldigt bra senaste dagarna, senast på 92 kr. Skrev här och här (31/3 och 14/4) om att de var intressanta köpkandidater på nivån 65-70 kr respektive 65 kr. Nu köpte jag inte men om jag hade gjort det hade jag legat plus 42 % plus en utdelning på 6 % direktavkastning. På en dryg månad alltså!

SSAB 3 månader:

SSAB A  -  3 mån
(Jag känner för att skryta lite idag, som ni kanske märker, men jag skrev Köp precis på den näst lägsta bottnen. )

Så, då var Ego-inlägget avklarat! Have a nice day!

Köpläge i Betsson

Betsson har de senaste dagarna fallit förhållandevis mycket, från 102 till 90 kr. Detta fall tycker jag är omotiverat stort och vi ligger nu nära ett stöd. Därför tror jag att detta var en helt naturlig rekyl. Detta innebär också att Betsson är väldigt köpvärd på denna nivå (ca 90 kr, jag själv köpte på 89 kr).

Nedan är grafen över de senaste 3 månaderna:

Betsson B  -  3 mån

Som ni ser toppade aktien 105 kr förra gången innan den föll ner till 89 kr. Jag tror att vi har ett liknande scenario på gång nu och ger därför Betsson en köprekommendation på nuvarande nivå.

Mer om Betsson som företag har jag skrivit om här

Ha en bra dag!

/ Johan

Deklarera

Ni har väl deklarerat? Annars börjar det bli dags, sista dagen att lämna in deklarationen är i morgon. Är den inte inne då blir det 1000 kr i förseningsavgift, pengar man kan ha roligare för!

Ut och resa

I morgon ska jag och sambon ut och resa lite, blir kryssning till Helsingfors. Vi åker i morgon, får hela dagen i Helsingfors dagen efter och är tillbaka på onsdag. Blir inte så mycket bloggande på ett par dagar alltså.

I morgon är det för övrigt min födelsedag :D

Beställde den här från Allposters.com igår:

Dollar

Passade även på att beställa denna coola tavla, även denna av Andy Warhol, när vi ändå höll på:

BB
Frakten var väldigt billig, blev en hundring ungefär för 4 posters.

Hoppas att ni har en bra söndag!


RSS 2.0