Norwegian Air Shuttle

Häromdagen lovade jag att jag skulle berätta om mitt senaste fynd, here it is:

NORWEGIAN AIR SHUTTLENorwegian är ett norskt flygbolag som, till skillnad från många andra flygbolag, går riktigt bra. Efter att satt mig in ordentligt i företaget känns det som ett klockrent köp (men gör som alltid en egen analys!)

Norwegian grundades 1993 av Björn Kjos (stavas med norskt ö) och de första åren var man ett litet flygbolag som flög inrikeslinjer i Norge. Norwegian hade på den tiden ett samarbete med Braathens (Norwegian flög för Braathens till västra Norge) som sprack i och med att SAS köpte Braathens 2002. För att undvika konkurs valde man att satsa och startade ett flertal nya inrikeslinjer i Norge. I december 2003 noterades Norwegian Air Shuttle på Oslobörsen under kortnamnet NAS. Samma år började man även med utrikeslinjer från Oslo till bland annat Malaga.


CEO Björn Kjos, inte världens attraktivaste
man kanske men han är duktig på att driva flygbolag!

Den verkliga expansionen tog fart 2007 när Norwegian tog över Finnairs lågprisbolag FlyNordic. Sedan 2007 har Norwegian startat ett flertal linjer och expanderat kraftigt och idag har man nästan  200 linjer till 90 destinationer. Som 08a kan man bland annat flyga direkt till Barcelona, Dubai, Istanbul, Nice osv. Om man är från de södra delarna av landet, som jag egentligen också är, kan man bland annat flyga till Wien och Amsterdam och kanske 30 andra destinationer från Köpenhamn.

Här kan man själv kolla var nästa semester kan gå!

Så, nu vet ni också lite mer om företaget, för att det inte ska bli tråkigt för er tar jag andra delen (siffror och annat roligt) i ett annat inlägg.

Till dess, take care!

 

Johan

   
 

 


Kommentarer
Postat av: Lillasyster

Förlåt att jag inte svarade på smset, det blev så stressigt här!

Jo, vi firade mormor idag, hon fick en STEN där det (färdigtyckt) stod "fånga dagen" på av killarna, personligt va? De var säkert inte med när den inhandlades, minstingen såg något förvånad ut, haha

Så nu chillar vi, mormor sover i din säng (gästsängen har halva innehållet från bastun över sig...) mamma och pappa kollar på tv, patrik läser massagebok (jag är anmäld som försökskanin!) och jag slöar framför datorn:)

Antagligen din längsta kommentar på bloggen, uhu som pluppsedupps hade sagt!

Älskar dig Storebror, hälsa sköldpaddan!

Kramar från Sandbyn

2009-10-24 @ 23:16:17
URL: http://iaselin.blogg.se/
Postat av: Oscar

Må norrbaggarna bringa dig många gyllene NOK. Lycka till med investeringen!Mvh Oscar

2009-10-25 @ 14:18:59
URL: http://rationalism.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0