Back!

Oj vad längesen det var som jag skrev här, har inte känt mig inspirerad men nu så!


Sitter just nu på ett X2000 på väg från Skåne upp till Stockholm, har varit på skidsemester en vecka med min pappa, väldigt trevligt! Pappa, som är lite av ett statistikfreak (!) räknade ut att vi i fredags åkte över 10 000 vertikala höjdmeter utför! 1 mil! Vertikalt! Coolt!


Så över till det som bloggen brukar handla om, börsen. Året började ju bra för att sedan gå lite sämre, jag tycker rapporterna som kommit senaste tiden har varit ganska bra för det mesta, hade de inte varit det hade vi nog sett en ganska stor nedgång. Just nu har jag inte tillgång till internet (lägger in det här när jag kommit hem) men börsen är väl tämligen oförändrad hittills i år. Eftersom vi nu klarat av de flesta rapporterna och de över lag har infriat förväntningarna så tror jag nu att risken för rekyl har minskat ganska mycket den närmsta tiden, oron och osäkerheten som fanns inför rapporterna är nu undanröjd och ekonomin går i rätt riktning (vilket visas klart av att Riksbanken nu planerar att höja räntan någon gång i sommar eller tidigt under hösten istället för i höst som man tidigare sagt).


Kronan har gått väldigt bra senaste dagarna (stärkts) och euron kostar nu under 10 kr vilket var ett bra tag sen sist, tack vare de spenderingsglada grekerna med flera!


Så till mina bolag, jag har ju inte berättat så mycket på senaste tiden som ni märkt så här kommer en recap:


Norwegian
: Bra rapport, ligger fortfarande mycket back efter nedgången som kom strax efter jag köpte. Aktien steg 14 % på en mycket bra rapport och jag står fast vid min tidigare analys av bolaget (jättefynd!).


Know IT
: Min IT-konsult går bra :D Upp 19 % sen köpet.


H&M
: Rapporten överträffade förväntningarna och H&M noterade ett nytt All time high på 450 kr. Backat lite sen dess (korrigering) men jag är absolut inte orolig, H&M har jag tänkt ha länge, får troligtvis en fin utdelning på 16 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3,6 % räknat på en kurs på 440 kr. Tänk om man hade hetat Stefan Persson, då hade man fått ett par miljarder istället för mina 160 kr! Men man ska börja någonstans!


Betsson
: Också bra rapport, ligger väl på lite drygt 125 kr nu tror jag. Bolaget föreslår att man ska dela ut totalt 9 kr per aktie till aktieägarna vilket ger den smått fantastiska direktavkastningen på 7,2 % (räknat på 125 kr). Jämför det med din bankränta!


East Capital Explorer
: Går lite upp och lite ner men ligger hyfsat mycket plus ändå tycker jag. Senast runt 70 kr tror jag. Substansvärde/aktie siste januari låg på 104 kr vilket ger en väldigt stor substansrabatt. Substansrabatten i denna aktie är så klart korrelerad med riskaptiten på börsen (Ryssland är ju inte det säkraste man kan investera i!) och kommer minska när riskaptiten ökar. Just nu får man 104 kr av innehav för 70 ”pengar” vilket är en ganska bra deal!


Clas Ohlson
: Har väl gått sådär sen jag köpte men väldigt billiga med tanke på tillväxten de uppvisar.


 

Slutligen ett meddelande till alla mina manliga läsare; idag är det ”Alla Hjärtans Dag”, gå genast och köp blommor till din älskade om du glömt detta! Annars finns risken att hon blir sur!

Ha det bra tills nästa gång!

 

Johan


Kommentarer
Postat av: Martin Vidhall

Hej!

Jag har ett erbjudande som kanske skulle intressera dig. Läs gärna mer på vår hemsida www.aktieexperterna.se .Mvh Martin Vidhall

martin.vidhall@aktieexperterna.se

www.aktieexperterna.se

2010-02-16 @ 17:31:43
URL: http://www.aktieexperterna.se
Postat av: Nicklas

Intressant inlägg, fortsätt att presentera intressanta cases.Haha ja de finns väl risk att tjejen blir lite sne annars

2010-02-18 @ 13:34:08
URL: http://blogg.ekonomikunskap.com
Postat av: Aktiehoran

Intressant inlägg! Ska bli kul att följa dig.

2010-02-25 @ 12:52:10
URL: http://www.aktiehoran.se
Postat av: Tory & Markus

Hej,Vi är två aktieintresserade som har utvecklat en ny site vid namn www.bottomreached.se. Vårt mål är att erbjuda en community där aktieintresserade kan dela med sig av sina aktietips samt jämföra sin förmåga att ge korrekta förutsägelser (aktietips) om aktiemarknaden. Vi kommer också kunna erbjuda teknik analys för att underlätta valet mellan olika investeringsalterativ.Efter att ha tittat på din aktieblogg, tror vi att du är en användare som verkligen kan bidra till denna community. Vi välkomnar dig att bli medlem.Om du väljer att bli medlem, får du gärna lägga till din blogg som webbsida för din användare. Om du meddelar oss lägger vi gärna upp din blogg bland länkarna på ”Hem” vilket är tillgängligt för alla besökare på siten.Tack för din tid och hoppas att vi har väckt ert intresse att åtminstone titta på siten.Glad Påsk,Tory & MarkusPS: Siten är som sagt ny, och fortfarande under utveckling. Alla kommentarer och förbättrningsförslag är välkomna.

2010-04-03 @ 23:23:33
URL: http://www.bottomreached.se/
Postat av: S

Intressant läsning! Jag har länge funderat över att börja med aktier, får se om jag vågar... Inspirerande iallafall!

2010-05-24 @ 18:58:31
URL: http://fattigmansbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0