Sverigedemokraterna sämst för marknaden

Att Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen efter valet i höst och får en vågmästarroll genom att ingen av blocken får egen majoritet är det sämsta för marknaden säger ett antal chefsekonomer i en artikel av Privata Affärer. Effekten av att Sverigedemokraterna får en vågmästarroll skulle bli höjda marknadsräntor och en svagare krona. Man skriver även att riskpremien på marknaden kommer öka om SD får en vågmästarroll.

 

Vidare skulle en vinst för Alliansen få en starkare krona och lägre räntor, tvärt emot om Oppositionen vinner. Marknaden oroar sig vid en vinst för de senare för ökade skatter och ett införande av förmögenhetsskatt.

 

Hos Betsson och Unibet är oddsen lägst för att Alliansen vinner medan Ladbrokes har lägst odds för att Oppositionen vinner. Vidare talar oddsen för att Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen. Historiskt har just spelbolagen varit väldigt träffsäkra i sina prognoser över vem som vinner valen, i USA vet jag att de brukar slå alla andra prognoser om vem som vinner presidentvalet.

 

Artikeln i sin helhet finns på följande Länk.

 

Riksdagen efter valet?


Kommentarer
Postat av: Gustav

Vad ekonomer gissar och tror saknar som regel alltid relevans. Sverigedemokraternas inträde i Riksdagen kommer naturligtvis inte att påverka marknaderna det allra lilla minsta. Det inser man även om man inte är ekonom (därmed inte sagt att jag inte är det). Eventuell parlamentarisk oreda som en följd av Sverigedemokraternas inträde i Riksdagen skall heller ej skyllas på Sverigedemorkaterna eller deras väljare utan helt och hållet på de partier som i ett sådant läge väljer att bojkotta partiet och därmed sätter partiintressen framför Sveriges väl. Om Reinfeldt väljer att avgå trots att hans regering får majoritet med Sd:s mandat bör borgerliga väljare protestera högljutt!

2010-07-23 @ 16:49:56
URL: http://sparsamtleverne.blogspot.com
Postat av: business plan

I like such unusual pictures. They more attractive.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0