Back again!

Hej alla där ute!

Ska göra ytterligare ett försök till att börja blogga igen, ett tag bloggade jag väldigt frekvent men sen kom det liksom av sig. Ska se om jag kan hitta "känslan" igen.

Just nu består min portfölj av följande bolag:

Betsson: Har haft en ganska tråkig utveckling senaste tiden (även om börsen också har haft det). Har dock inte förlorat tron på bolaget ännu, exempelvis borde Fotbolls-VM i sommar kunna dra nya kunder till företaget och även öka omsättningen lite.


East Capital Explorer
: Har haft en väldigt volatil resa i takt med att investerare söker respektive undviker risk. Bolaget har för er som inte vet affärsidén att investera i Öst (Östeuropa, Ryssland osv) och detta är något som räknas som riskfyllt på marknaden. När det är bra dagar och index går upp ett antal procent går ECX också upp ett antal procent men så fort marknaden blir orolig och alla ska ha "säkra" tillgångar så faller ECX. Dock upp 14 % sedan köpet vilket är bäst i min portfölj idag!

 

H&M: Stabilt, bra bolag som jag tror kommer prestera mycket bra över tiden. Har fallit en del på senaste tiden, framför allt pga börsen som helhet fallit men även pga att man lämnat en generös utdelning på 16 kr/aktie.

 

Kinnevik: Ett bolag jag gillar skarpt och som jag troligtvis kommer investera mer i framöver. I portföljen (Kinnevik är familjen Stenbecks Investmentbolag) finns fina företag som Tele2, MTG, Metro och Millicom.

 

Know IT: IT-konsulten i min portfölj går bra, börsnedgången till trots. Upp 9 % i skrivande stund sedan köp plus en utdelning på 2,25 kr/aktie (direktavkastning på knappa 4 %, inte fy skam).

 

Tele2: Ganska litet innehav jämfört med övriga bolag i min portfölj, främst pga jag även har dem indirekt genom mina aktier i Kinnevik. Fin utdelning även här.

 

Öresund: Sven Hagströmers och Mats Qvibergs Investmentbolag har även kommit in i portföljen. Bland bolagen finns bland annat Avanza, HQ, Bilia och kökstillverkaren Nobia. Fint bolag med en mycket bra ledning som troligtvis kommer gå mycket bra de kommande åren.

 

Det var alla aktier jag har för tillfället, tänkte ta in 1-3 andra bolag närmaste tiden men det berättar jag mer om en annan gång.

 

Sådär, nu var bloggandet igång! Får se hur lång tid det tar tills nästa inlägg, förhoppningsvis kommer frekvensen öka jämfört med senaste tiden!

 

Ses i orderdjupen!

 

Johan


RSS 2.0